Germanwings od 29. marta 2009. godine uvodi nove naknade za višak prtljaga

Od 29. marta 2009. na letovima Germanwings-a primjenjivat će se nova naknada za višak prtljaga. Također će doći do izmjene težine prtljaga za koju će se obračunavati pomenuta naknada.
Putnici Germanwinsa trenutno plaćaju naknadu za višak prtljaga koja iznosi više od 23 kg, svaki kilogram viška naplaćuje se 7,00 EUR. Od 29. marta 2009. godine plaćanje za višak prtljaga vršit će su ukoliko je prtljag teži od 20 kg. Naknada za višak prtljaga od 20-30 kg će biti fiksna i iznositi će 20 EUR. Ovim novim sistemom naplate viška prtljaga Germanwings je osigurao značajne uštede putnicima. U odnosu na sadašnji način obračuna naknade, od 29. marta putnici koji će imati više od 23 kg prtljaga ostvarit će određenu uštedu, dok će putnici sa 30 kg prtlajaga uštediti čak 50 EUR, jer će platit 20EUR, umjesto sadašnjih 70 EUR.
Za letove od 29. marta putnici Germanwins-a već sada mogu prijaviti višak prtljaga prilikom rezervacije leta, te isti mogu platiti putem internet stranice ili pozivnog centra. Napominjemo da plaćanje prtljaga putem intereneta ili pozivnog centra omogućava putnicima dodatne uštede, jer za prijavljivanje prtljage na aerodromu putnik mora izvojiti 40 EUR.
Ukoliko višak prtljaga iznosi više od 30 kg, putnik će po novoj tarifi platit 8 EUR po kilogramu. Redovna naknada za komad prtljaga ostat će nepromjenjena i iznosit će 5 EUR.
Ujedno obavještavamo putnike da u ljetnom redu letenja Germanwings povećava broj aviooperacija sa dosadašnjih četiri utorkom i subotom, na destinacijama Keln /Bon i Štutgart , dodatna aviooperacija je četvrtkom u 13:45 na destinaciji Keln/Bon.